Sunday, 12 February 2012

The Treasure of Pearls

O frumoasa dimineata de februarie. Privesc pe fereastra spre zapada de un alb imaculat ce straluceste in razele soarelui. Servesc micul dejun impreuna cu familia, in vase de lut simple si frumoase, frumoase poate pentru ca le-am facut eu. Nu e ambitie, nici orgoliu, e reintoarcerea la natural, la bucuriile izvorate din viata simpla si traita in armonie cu Natura. Haine mai putine dar naturale, croite cu drag. Mancare, poate mai putina dar facuta in propriul camin de sotia iubitoare. Fara chimicale, fara aditivi sau potentiatori de aroma, dar potentata de dragostea care intotdeauna face mancarea mai gustoasa si indestulatoare. Este nevoie de atat de putin pentru a fi fericiti cu adevarat.
Sorb din ceaiul fierbinte si ma uit la fiul meu care se joaca cu ingredientele din farfurie, creand o adevarata poveste cu eroi si personaje negative din bucatele de rosii, castraveti si branza.Ce repede trece timpul, ce mare s-a facut!
O pace neasteptata se asterne in intreaga mea fiinta. Ce minunata senzatie venita atat de spontan dintr-un domeniu atat de necunoscut! Ma ridic de la masa si ma retrag in camera alaturata. Aprind o lumanare, ma inchin in fata Puterii Divine care a creat intregul Univers, ne-a creat pe noi fiintele umane intr-un mod atat de perfect si armonios. El ne da echilibru si sensibilitate artistica, ne ofera hrana zilnica si vegheaza mereu asupra noastra, iar noi il numim Dumnezeu, Iehova, Allah, Sadashiva sau insasi Natura.
Ma asez la masa, ma infasor intr-un sal calduros si astern urmatoarele versuri pe hartie:


The treasure of pearls

My unique world of matter and soul I deny
Utmost delight in tracing back the roots I feel
No friend, no other to share with
Truly I am.

Crores of luminous beings I bow to
Engulfed in the ocean of nectar I am
Nothing to prove, nothing to understand no more
Verily I.

The flame of desire has no more fuel to consume
Still is the mind that unfolds the treasure of pearls
Shining, glorious, marvelous they are
Self revealed.